У Сербії парламент підтримав обов’язкову вакцинацію від коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Парламент Сербії проголосував за поправки до закону про захист населення від інфекційних хвороб, таким чином зробивши вакцинацію від коронавірусу обов’язковою. Про це повідомляють BalkanInsight та N1 Television.

За чинним законодавством, зараз у країні є обовʼязковою вакцинація від цілої низки захворювань, таких як туберкульоз, дифтерія, вірусний гепатит В та інші. Але уряд запропонував внести зміни у закон, зробивши обовʼязковою вакцинацію від «інших інфекційних захворювань».

У поправках вказано, що у разі епідемії може бути рекомендованою або ж обовʼязковою екстрена імунізація всього населення або окремих категорій громадян з підвищеним ризиком поширення хвороби.

Сербські ЗМІ повідомляють, що під час голосування перед парламентом протестували сотні людей. Зокрема, депутат від правлячої Сербської прогресивної партії Владімір Джуканович заявив, що не є антивакцинатором, але вирішив голосувати проти цієї зміни, назвавши її «неточною».

У той же час, президент Сербії Александар Вучич заявив, що країна закупила у різних партнерів 1,8 мільйона доз майбутніх вакцин проти коронавірусу.