У світі розповсюджується новий штам коронавірусу. Він заразніший, але не більш смертельний за попередній

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Новий штам коронавірусу, який поширюється світом, не є більш небезпечним, ніж його попередня версія.

Про це повідомляє CNN.

Штам позначили як D614G, про нього стало відомо ще у квітні. Дослідження фахівців Університету Північної Кароліни та Університету Вісконсін-Медісон показали, що D614G розмножується швидше і передається легше, але не є більш небезпечним.

Крім того, вчені зʼясували, що мутація допомагає вірусу краще поширюватися в епітелії носа і верхніх дихальних шляхів, що сприяє його поширенню серед людей. Проте фахівці вважають, що штам не змінив фізичної форми вірусу, тому він повинен бути настільки ж вразливий до імунної відповіді організму — чи то природної, чи то викликаної вакциною.

  • Наприкінці жовтня стало відомо, що більшість нових випадків COVID-19 в Європі повʼязана з мутованим штамом коронавірусу, який був виявлений влітку в Іспанії і поширився по континенту протягом літа завдяки туристам.
  • Перед цим стало відомо, що через мутації коронавірусу його заразність за останні кілька місяців зросла більш ніж на 30%. Дані нового міжнародного дослідження показали, що поширений штам вірусу став на 31% заразнішим, ніж в березні. Тоді кожен хворий в середньому інфікував трьох здорових людей, сьогодні — вже чотирьох.