Компанія Walt Disney зазнала річного збитку вперше за чотири десятиліття

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Компанія Walt Disney зазнала річного збитку вперше за чотири десятиліття

pan xiaozhen / Unsplash

Через пандемію коронавірусу найбільша компанія світу у сфері розваг Walt Disney завершила четвертий квартал і весь 2020 фінансовий рік із чистим збитком. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, передає Variety.

Компанія повідомила про свій перший річний збиток за 40 років. Disney заявила, що через пандемію вона втратила $7,4 мільярда операційного прибутку, причому $6,9 мільярда з цих втрат припало на тематичні парки і розваги.

«Цей рік був несхожим на будь-який інший в нашому житті та, безумовно, в історії Walt Disney Co.», — сказав головний виконавчий директор компанії Боб Чапек.

Variety пише, що мало яка компанія постраждала так сильно, як Walt Disney, адже весь час до цього вона робила ставку на масові заходи. Пандемія також зупинила кінобізнес Disney. Премʼєри блокбастерів, зокрема «Чорної вдови» і «Вічних», перенесли на кілька місяців — вони можуть зʼявитися в кінотеатрах тільки після того, як пандемія вщухне.

Також через пандемію Disney почала реструктуризацію бізнесу. Компанія тепер орієнтуватиметься на розвиток свого стримінгового сервісу Disney+ і онлайн-платформ, оскільки звичайні кінотеатри стали невигідними. Попри карантин, улітку Disney почала поступово відкривати свої парки Disneyland у Флориді, Парижі та Токіо, але з дотриманням усіх обмежень.