СБУ затримала на хабарництві митників в аеропорту «Бориспіль». З кожного рейсу вони брали від $2 до $4 тисяч

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
СБУ затримала на хабарництві митників в аеропорту «Бориспіль». З кожного рейсу вони брали від $2 до $4 тисяч

СБУ

Служба безпеки викрила на системних хабарях митників в аеропорту «Бориспіль», які вимагали гроші за безперешкодне проходження контролю.

Про це пише пресслужба СБУ.

Як з’ясували слідчі, організували схему двоє головних державних інспекторів митного посту, а «прикривав» їх співробітник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії. Вони вимагали гроші у пасажирів за проходження митного контролю, а у разі відмови погрожували забрати багаж на митний склад.

«У межах кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували кілька фактів одержання фігурантами неправомірної вигоди. За попередніми даними, «заробітки» хабарників з кожного рейсу становили від 2 до 4 тисяч американських доларів. Щомісяця ця зміна митників працювала у середньому 7 разів», — розповіли в СБУ.

Митників затримали на робочому місці під час отримання чергового хабаря. Їм планують оголосити підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

  • 27 жовтня Служба безпеки затримала в аеропорту «Бориспіль» жителя Києва, який намагався налагодити регулярні нелегальні поставки смартфонів iPhone 12. Співробітники спецслужби вилучили у чоловіка 29 смартфонів, сукупна вартість яких перевищує мільйон гривень.
  • Служба безпеки повідомила, що розкрила злочинну схему топменеджерів міжнародного аеропорту «Бориспіль» на будівництві обʼєктів інфраструктури цього аеропорту. Ідеться про махінації представників генпідрядника і топменеджерів у 2017—2018 роках.