СБУ розкрила схему на будівництві обʼєктів в аеропорту «Бориспіль». Учасники вивели 37 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки повідомила, що розкрила злочинну схему топменеджерів міжнародного аеропорту «Бориспіль» на будівництві обʼєктів інфраструктури цього аеропорту. Ідеться про махінації представників генпідрядника і топменеджерів у 2017—2018 роках.

Як повідомляє пресслужба СБУ, зазначені особи за змовою сфальсифікували обсяги виконаних робіт і поставлених будівельних матеріалів.

За даними слідства, вони провели безтоварні операції через низку фіктивних структур і перевели в готівку майже 37 млн гривень держкоштів. Також вони безпідставно сформували податковий кредит із ПДВ на понад 6 млн гривень.

Розпочато кримінальне провадження за статтями про присвоєння грошей і майна (ч. 5 ст. 191) й ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212).

Слідчі провели обшуки в офісних і житлових приміщеннях фігурантів, вилучивши документацію, електронні носії та чорнові записи.

  • У 2017 і 2018 році посаду генерального директора «Борисполя» займав нинішній керівник Павло Рябікін. Його заступником був Євген Дихне. Кирило Звонарьов займав посаду фінансового директора.