Сотні кілограмів м’яса, елітних сирів, 24 тисячі флаконів парфумів і добрива: на кордоні з РФ викрили спробу масштабної контрабанди

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Сотні кілограмів м’яса, елітних сирів, 24 тисячі флаконів парфумів і добрива: на кордоні з РФ викрили спробу масштабної контрабанди

Державна прикордонна служба України

У Луганській області, біля села Олександрівка на березі річки Деркул, якою проходить кордон із Росією, затримали масштабну партію контрабанди.

Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби.

Прикордонники неподалік села виявили два мікроавтобуси Ford і ГАЗ, а біля них затримали 42-річного жителя Міловського району. До того ж на українському березі річки правоохоронці помітили два човни, а на російському — автомобіль УАЗ, який втік вглиб території РФ.

У мікроавтобусах і човнах виявили понад 200 кг свинини, 440 кг елітних сирів і 840 кг бджолиної мерви, близько двох кілограмів мембран для газових колонок і котлів, а також 2 650 ременів. Вартість товарів становить понад 630 тисяч гривень.

Після цього в лісосмузі знайшли вантажівку КамАЗ із причепом, в якому виявили понад 24 тисячі флаконів із парфумами та 1 200 пляшок різної ємності з мінеральними добривами. Наразі вартість парфумерії та добрив встановлюється.

У КамАЗі перебували чоловік із сином, які не мали документів на вантаж. Згодом дружина одного з них привезла «документи», проте вони були без штампів, підписів тощо.

Як з’ясували прикордонники, мікроавтобусами зловмисники доставляли дрібними партіями з вантажівки товар, який перекладали до човнів і переправляли через кордон.

Наразі вантаж і транспорті засоби передали правоохоронцям, розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Проти порушників прикордонного законодавства відкрили адмінпровадження.