Уперше на матчах чоловічих збірних з футболу працюватиме повністю жіноча бригада арбітрів. І вона — з України

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Уперше на матчах чоловічих збірних з футболу працюватиме повністю жіноча бригада арбітрів. І вона — з України

Кравс Євгеній / УНІАН

Міжнародний матч збірних Сан-Марино та Гібралтару з футболу буде вперше в історії обслуговувати повністю жіноча бригада арбітрів. Вона буде з України.

Про це пише пресслужба Української асоціації з футболу.

Жіноча бригада отримала призначення на матч другої групи дивізіону D Ліги націй. Головним арбітром поєдинку стане Катерина Монзуль, а її асистентами — Олександра Ардашева і Марина Стрілецька. Четвертим арбітром буде Анастасія Романюк.

Катерина Монзуль стала арбітром елітної категорії ФІФА ще у 2004 році. Відтоді вона часто судить міжнародні поєдинки у жіночому футболі. У 2015 році її навіть назвали найкращою жінкою-арбітром світу.

Кілька років Монзуль разом зі своєю бригадою обслуговує поєдинки в чоловічому футболі — Української прем’єр-ліги. Часто вона отримує призначення на головні матчі чемпіонату — між київським «Динамо» і донецьким «Шахтарем».

  • Свого часу міжнародні матчі чоловічих збірних з футболу вже обслуговувала жінка. Це була француженка Стефані Фраппар, але її асистентами були чоловіки.
  • Повністю жіноча бригада арбітрів вже працювала на поєдинках між футбольними клубами. Головним арбітром Суперкубку УЄФА у 2019 році була та сама Фраппар разом з асистентками. Але четвертим арбітром і арбітром на системі відеоповторів VAR були чоловіки.