У Саудівській Аравії на цвинтарі у Джидді прогримів вибух. Там йшла церемонія консулів, є поранені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У місті Джидда в Саудівській Аравії на немусульманському цвинтарі стався вибух, унаслідок якого поранення отримали щонайменше четверо людей.

Про це повідомляють Reuters і Agence France-Presse.

Вибух стався під час церемонії на честь закінчення Першої світової війни (Компʼєнське перемирʼя 1918 року). У ній брали участь представники консульств різних країн, зокрема Франції та Греції. Також серед учасників були британські військові.

Поки відомо, що серед поранених є громадянин Греції. За попередньою інформацією вибухнув саморобний пристрій, який заклали неподалік від місця проведення церемонії.

Міністр закордонних справ Франції вже засудив вибух і заявив, що поліція Саудівської Аравії встановлює винних. Посольство Франції у Джидді закликало своїх громадян в Саудівській Аравії проявляти «максимальну пильність». Інцидент розцінюється як напад.

  • 29 жовтня в Ніцці терорист з ножем увірвався до церкви Нотр-Дам і вбив трьох людей і ще шістьох поранив. Нападник устиг двом жертвам відрізати голови. При затриманні він кричав: «Аллаху акбар!»
  • Через кілька годин невідомий з ножем почав погрожувати людям в Авіньйоні. Він намагався напасти на поліцейських, але його встигли застрелити. У цей же час в Саудівській Аравії в місті Джидда напали на охоронця французького консульства. Він отримав поранення, а нападника затримали.
  • Атаки терористів у Франції почалися після висловлювань Емманюеля Макрона про іслам.