Міністр Степанов просить уряд зменшити видатки на ремонт доріг на понад 800 млн і передати ці кошти на боротьбу з COVID-19

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр Степанов просить уряд зменшити видатки на ремонт доріг на понад 800 млн і передати ці кошти на боротьбу з COVID-19

«Бабель»

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов просить уряд скоротити видатки на ремонт доріг державного значення на 895 млн 578 тисяч гривень й передати ці кошти в регіони на обладнання ліжок киснем. Про це йдеться у проєкті постанови.

Окрім того, він просить збільшити зарплати чиновникам МОЗ, адже у 2020 році їхній щомісячний дохід зменшився на 3,5 тис. грн і становить 17,5 тис. грн. Степанов наголосив, що працівники апарату МОЗ не можуть працювати дистанційно, як працівники інших міністерств, а також вони розробили низку актів та наказів, тому він просить 3 млн 106 тис. грн, які не використала Національна служба здоровʼя, передати на зарплати держслужбовців у МОЗ.

Нагадаємо, станом на 6 листопада з Фонду боротьби з COVID-19 використали 39 млрд грн (59%). На охорону здоровʼя з них пішло 6,6 млрд грн з 16,3 млрд грн передбачених. У Мінфіні зазначили, що крім коштів Фонду використовуються й інші гроші для боротьби з пандемією. Зокрема Національна служба здоровʼя за програмою медичних гарантій заплатила понад 8 млрд грн медустановам за послуги, повʼязані з лікуванням коронавірусу. Місцеві бюджети витратили на товари і послуги для боротьби з COVID-19 3,8 млрд грн.

  • Фонд боротьби з коронавірусом становить 64,7 млрд гривень. У червні Верховна Рада дозволила використовувати гроші з нього на ремонт доріг. На кінець жовтня з Фонду витратили 34,1 млрд гривень. На сферу охорони здоровʼя тоді використали 5,8 млрд грн з передбачених 16,3 млрд.