ЦВК зобов’язала Чернівецьку ТВК терміново встановити результати виборів мера і депутатів. Час дала до опівночі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Центральна виборча комісія зобов’язала Чернівецьку міську територіальну виборчу комісію терміново встановити результати голосування на місцевих виборах — до опівночі 11 листопада. Про це повідомили у пресслужбі ЦВК.

У комісії перед тим отримали скаргу від однієї з політичних партій щодо «бездіяльності» ТВК. Там вказують, що міська комісія досі не встановила результати виборів мера Чернівців, а також депутатів міської, районної і обласної рад. Це пов’язано, зазначають у скарзі, із «затягуванням проведення повторного підрахунку голосів на окремих виборчих дільницях».

ЦВК зобов’язала міську комісію не пізніше опівночі 11 листопада встановити підсумки голосування і не пізніше 10:00 12 листопада надіслати дані про виконання постанови.

Нагадаємо, за результатами екзит-полу від програми «Свобода слова Савіка Шустера», у Чернівцях може відбутися другий тур виборів мера. Кандидат від «Єдиної альтернативи» Роман Клічук, за даними екзит-полу, набирає 29,13%, а його найближчий опонент — Віталій Михайлішин («Рідне місто») отримує 21,43%. У чинного мера Олексія Каспрука («Пропозиція») — 17,94%.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.