Обстріл консульства Азербайджану в Харкові: СБУ розглядає версію причетності «третьої» сторони

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки в Харківській області перевіряє версію причетності до обстрілу консульства Азербайджану в Харкові «третьої» сторони, ймовірно Росії та її прихильників (агентів).

Про це йдеться в заяві начальника управління СБУ в області Романа Дудіна. Звернення опублікував начальник пресцентру СБУ.

Дудін вважає, що інцидент міг бути елементом гібридної війни для створення картинки і комфортних умов для дипломатів «третіх» країн. Він зазначає, що представники вірменської і азербайджанської діаспори в Україні розуміють, що конфліктна ситуація в країні може погіршити відносини з регіональною і центральною владою.

«Окремі політичні сили регіону, які наближені до «третіх» країн, в результаті дзвінкого програшу на місцевих виборах чи, можливо, за вказівкою емісарів «третіх» країн, намагаються зробити «хайп» та розпалити вогонь національної ворожнечі в регіоні. Кожному такому випадку надається оцінка», — сказано в заяві Дудіна.

Управління просить очевидців допомогти знайти виконавців. Особливо просять людей, які проїжджали пункт пропуску «Гоптівка» на кордоні з Росією в період з 5 по 7 листопада. В СБУ додали, що один із злочинців професійно займався боксом, кікбоксингом або тайським боксом.

  • У ніч з 6 на 7 листопада в Харкові обстріляли консульство Азербайджану. У будівлі нікого не було. Невідомі зробили шість пострілів, пошкодивши двері і вікна.