Головний санлікар Ляшко: В Україні через спалах коронавірусу з 9 листопада заборонені планові операції

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Головний санлікар Ляшко: В Україні через спалах коронавірусу з 9 листопада заборонені планові операції

Міністерство охорони здоров'я України

В Україні з понеділка 9 листопада через спалах коронавірусу заборонені всі планові операції та шпиталізації. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Ми продовжуємо розгортати і збільшувати кількість ліжок у наших закладах охорони здоров’я, до яких будуть госпіталізовувати хворих із коронавірусом. З понеділка всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають виключно ургентних хворих і хворих з COVID-19», — наголосив він.

Ляшко зазначив, що Україна уже переходить на другий етап поширення коронавірусу. Відтак кількість ліжок для пацієнтів з COVID-19 збільшать з 50 до 80 тисяч, а кількість ліжок з кисневими концентратами мають збільшити до 60 тисяч. Третім етапом стане розгортання тимчасових шпиталів у пристосованих приміщеннях.

Окрім цього, Ляшко заявив, що найближчим часом Кабмін проголосує за введення суворого «карантину вихідного дня». Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що карантин у вихідні дні, «приблизно на кілька тижнів», може допомогти уникнути жорсткого локдауну.

«Тимчасовий режим карантину у вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим», — зазначив Зеленський