У мережі опублікували фото «знищених» бюлетенів з опитуванням Зеленського. У «Слузі народу» відреагували

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

7 листопада голова громадської організації «Українська Україна» Андрій Смолій оприлюднив у Facebook фото тюків з утилізованим папером, де видно аркуші із запитаннями від Володимира Зеленського, які ставили українцям 25 жовтня. Він заявив, що бюлетені «просто викинули на смітник», і зазначив, що досі немає результатів опитування.

Фото підхопили в соцмережах, зокрема їх опублікував народний депутат партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

9 листопада партія «Слуга народу» заявила у Facebook, що анкети «це не бланки суворої звітності» та що їх надрукували із запасом.

«Можливо, на «сенсаційних» фотографіях у Facebook маємо саме такі зайві бланки. Адже на світлинах чітко не видно, що то заповнені анкети з цього опитування. Серед купи якихось квитанцій, листів з облікових журналів та інших аркушів паперу бачимо декілька бланків, справді схожих на анкети. Це можуть бути пошкоджені бланки або взагалі надруковані кимось копії анкет. Жодних печаток чи позначок на них не видно. Такі анкети можна було роздрукувати спеціально на будь-якому принтері», — зазначили в партії.

«Слуга народу» заявила, що остаточні результати дослідження «5 питань від президента» вже підраховані. Їх оприлюднять найближчим часом, після того як озвучать офіційні результати місцевих виборів.

  • 13 жовтня Володимир Зеленський заявив, що підготував пʼять запитань до українців, на які вони добровільно зможуть відповісти в день місцевих виборів. Уже 15 жовтня в Офісі президента озвучили всі пʼять запитань. В ОП також зазначили, що опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків.
  • Запитання стосувалися довічного увʼязнення за корупцію в особливо великих розмірах, створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації канабісу в медичних цілях і підтримки права України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.