Австрія провела антитерористичні рейди та затримала понад 30 людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Австрія провела антитерористичні рейди та затримала понад 30 людей

Michael Gruber / Stringer

У понеділок, 9 листопада поліція Австрії провела понад 60 рейдів у рамках антитерористичної операції й затримала понад 30 людей. Попри це, затримані не причетні до теракту у Відні, який трапився 2 листопада.

Про це повідомляє Reuters.

Рейди були на квартири, будинки, підприємства і приміщення людей, яких підозрюють в приналежності або підтримці палестинського руху «ХАМАС» чи асоціації «Брати-мусульмани». Вони відбулись у чотирьох провінціях країни — Штирії, Каринтії, Відні та Нижній Австрії.

«Підозри повʼязані з приналежністю до терористичної організації, фінансуванням тероризму, обʼєднанням проти держави, злочинною організацією і відмиванням грошей», — зазначили у прокуратурі й додали, що розслідування триває понад рік.

Зазначимо, що США та Європейський Союз оголосили «ХАМАС» терористичною організацією. «Брати-мусульмани» не входять в чорний список, але прокуратура повідомила, що вивчає звʼязки між цими двома організаціями. Загалом правоохоронці розслідують справи проти понад 70 осіб за підозрою в приналежності і підтримці «ХАМАС» і «Братів-мусульман».