У США кілька телеканалів перервали брифінг Трампа після того, як він заговорив про «фальсифікації»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США кілька телеканалів перервали брифінг Трампа після того, як він заговорив про «фальсифікації»

Mark Wilson / Getty Images

У США провідні телеканали MSNBC, ABC, CBS, CNBC і NBC перервали трансляцію промови президента Дональда Трампа із зали в Білому домі, коли він почав говорити про фальсифікації на виборах. Його заяви не супроводжувались жодними доказами.

Про це повідомляє The Verge.

Трамп почав свій виступ із твердження, що демократи займаються «шахрайством» і намагаються «вкрасти» результати виборів.

«Якщо порахувати законні голоси, я легко виграю», — сказав президент, хоча підрахунок «законних голосів» досі триває. Є кілька ключових штатів, зокрема Пенсильванія, Невада і Аризона, в яких голоси ще рахують. Ані президент, ані кандидат від Демократичної партії, колишній віцепрезидент Джо Байден ще не набрали достатньо голосів виборщиків для перемоги.

Ведучий MSNBC Браян Вільямс сказав: «Тут ми знову перебуваємо в незвичайному становищі: не тільки перебиваємо президента Сполучених Штатів, але й виправляємо президента Сполучених Штатів. Адже нам відомо про відсутність незаконних голосувань, і нам невідомо про перемогу Трампа».

Канал ABC вимкнув президента США й увімкнув в ефір ведучого Девіда Мʼюїра, який попросив репортера допомогти «зрозуміти, про що він говорить», додавши, що «потрібно багато чого перевірити». Репортер Карл сказав, що в жодному зі штатів, про які говорив Трамп, немає доказів незаконного голосування.

На CNBC ведучий Шепард Сміт сказав: «Ми перериваємо трансляцію, тому що те, що говорить президент США, здебільшого абсолютно не є таким».

Ведучий NBC News Лестер Холт сказав, що президент зробив «низку неправдивих заяв, зокрема про те, що голосування було фальсифікованим, — доказів цьому немає».

CNN і Fox News продовжували транслювати промову у прямому ефірі, але репортер CNN Деніел Дейл, відомий своєю ретельною перевіркою фактів заяв президента, написав у Twitter: «Я читав і дивився всі виступи Трампа з 2016 року. Це найбільш нечесний брифінг, який він коли-небудь давав».

Репортер MSNBC Хейс Браун написав у Twitter, що навіть Twitter припинив пряму трансляцію промови Трампа у своєму додатку, прибравши опцію «дивитися в прямому ефірі».

Це не перший випадок, коли канали вирішують не транслювати виступ Трампа наживо. Наприклад, у березні деякі канали припинили пряму трансляцію одного з брифінгів президента про коронавірус, оскільки його слова суперечили заявам представників сфери охорони здоровʼя.