«Схеми»: Дубінський зареєстрував громадську приймальню у квартирі партнера Коломойського. Ще декілька нардепів розмістилися в бізнес-центрі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Схеми»: Дубінський зареєстрував громадську приймальню у квартирі партнера Коломойського. Ще декілька нардепів розмістилися в бізнес-центрі

Олександр Кузьмін / «Бабель»

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський розмістив свою громадську приймальню в центрі Києва, у квартирі бізнес-партнера українського олігарха Ігоря Коломойського — Тимура Міндіча.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми».

За словами журналістів, коли вони спробували потрапити на прийом, охоронець у будинку здивувався, дізнавшись про приймальню, і заявив, що йому про це невідомо. За вказаним на сайті Верховної Ради номером ніхто не відповів, а сам нардеп не відреагував на прохання прокоментувати ситуацію.

Окрім квартири на Печерську, депутатські приймальні Дубінського також розташовані в бізнес-центрі «Міленіум» на вулиці Володимирській, який належить ПрАТ «Фінансово-будівельна компанія «Глобал Естейтс», пов’язаному з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Зокрема, там розміщений офіс Коломойського і низка офісів представників неформальної групи «Приват».

Дубінський вказує як свої приймальні 13 офісів і навіть «частини холу» на трьох різних поверхах. У цьому ж бізнес-центрі мають приймальні ще шестеро нардепів: Ольга Василевська-Смаглюк та Олександр Куницький («Слуга народу»), Ігор Палиця, Тарас Батенко та Ірина Констанкевич («За майбутнє») і позафракційний Руслан Требушкін.

Зауважимо, Палиця та Требушкін вказали у своїх деклараціях, що користуються офісною площею на Володимирській безоплатно.

За словами експертів, до практики закріплювати статус депутатських приймалень за адресами бізнесу, пов’язаного з депутатом або наближеними до нього особами, вдаються представники усіх політсил. Прийом громадян у таких приміщеннях не проводиться, натомість ускладнює правоохоронцям проведення обшуків та інших слідчих дій, адже для цього потрібно отримати погодження особисто генерального прокурора України.

Так, наприклад, адреса приймальні депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Ігоря Абрамовича збігається з адресою компанії «Інтер Енерджи Груп», якій нардеп, згідно з його декларацією, надавав безвідсоткову поворотню фінансову допомогу, а бенефіціаром компанії є батько парламентаря.

За адресою столичного спортивного клубу «5 елемент» зареєстровані громадські приймальні депутатів від «Європейської солідарності» Петра Порошенка, Михайла Забродського, Ніни Южаніної та Ірини Фріз.