У 14 містах пройде другий тур виборів мера. Серед них — Одеса, Дніпро, Львів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила про проведення другого туру виборів міських голів у 14 містах України. Ідеться про міста, де кількість виборців перевищує 75 тисяч, а жоден з кандидатів не набрав необхідні 50% + 1 голос підтримки.

Як повідомляє ЦВК, другий тур голосування призначений на 15 і 22 листопада.

15 листопада другий тур проведуть в Одесі, Луцьку, Сумах, Краматорську (Донецька область) і Камʼянці-Подільському (Хмельницька область). 22 листопада — у Дніпрі, Кривому Розі, Полтаві, Львові, Ужгороді, Рівному, Словʼянську (Донецька область), Броварах (Київська область) і Дрогобичі (Львівська область).

У Львові у другому турі зустрінуться чинний голова міста Андрій Садовий і Олег Синютка від «Євросолідарності». В Одесі — мер Геннадій Труханов і Микола Скорик від ОПзЖ. У Дніпрі — мер Борис Філатов і Загід Краснов («Громадська сила»). У Кривому Розі — Юрій Вілкул («Блок Вілкула «Українська перспектива») і Дмитро Шевчик («Слуга народу»). В Ужгороді — Богдан Андрєєв і Віктор Щадей («Слуга народу»).

Комісія зазначає, що обраними вже визнані 148 мерів і 13 323 депутати, з яких 2 989 у 116 містах. Станом на 12:00 встановлені результати виборів 585 місцевих рад у 24 регіонах.