Заступник директора ДБР Бабіков підтвердив своє звільнення. Він назвав це порушенням

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступник директора Держбюро розслідувань Олександр Бабіков, який був адвокатом експрезидента Віктора Януковича, підтвердив своє звільнення наказом в. о. директора ДБР Олексія Сухачова.

У коментарі Інтерфакс-Україна він заявив, що залишиться на своїй посаді, оскільки був звільнений з порушеннями. Про мотиви наказу він пообіцяв розповісти пізніше.

«Оскільки законодавство про працю передбачає обовʼязкове ознайомлення працівника з наказом про звільнення, чого зроблено не було, я залишаюся першим заступником директора ДБР», — сказав Бабіков, додавши, що 2 листопада Сухачов «наказом про перерозподіл обовʼязків перепідпорядкував Головне слідче управління собі».

Бабіков також заявив, що подав до суду на голову Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова. Позов стосується захисту честі і гідності. Він стверджує, що у нього не було конфлікту інтересів у справах Майдану, про що раніше стверджували в НАЗК.

  • Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції встановило наявність приватного інтересу Бабікова у справах Майдану. Бабіков був адвокатом експрезидента Віктора Януковича і захищав його в кримінальному провадженні, яке зараз розслідує відділ справ Майдану третього управління ДБР.
  • При цьому НАЗК підтвердило відсутність у Бабікова конфлікту інтересів під час виконання повноважень першого заступника директора ДБР. Сам Бабіков стверджує, що він не входив до групи адвокатів Януковича.