Фракція радить «слугам народу» говорити у ЗМІ, що збільшення пенсій збільшить доходи «по всій економіці»

Автори:
Ангеліна Шеремет, Марія Жартовська
Дата:
Фракція радить «слугам народу» говорити у ЗМІ, що збільшення пенсій збільшить доходи «по всій економіці»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Інформаційний відділ фракції «Слуга народу» радить депутатам озвучувати у ЗМІ твердження, що підвищення пенсій і мінімальної зарплати призведе до «збільшення доходів по всій економіці».

Документ з ефірними тезами для «слуг», датований 2 листопада, опинився у розпорядженні «Бабеля».

Депутатам партії радять казати, що збільшення доплат пенсіонерам, які досягли 75 років, і збільшення мінімальної зарплати (з січня 2021 року до 6 тисяч гривень, а з липня — до 6,5 тисячі) «потягне збільшення доходів по всій економіці».

Автори пояснюють, що у випадку, якщо давати гроші безпосередньо людям, які витратять їх на товари і послуги, «це буде також плюсом для бізнесу, оскільки гроші залишаться в нашій економіці».

  • Нагадаємо, уряд подовжив на 2021 рік щомісячну доплату пенсіонерам, які старші за 80 років. У січні та лютому доплати по 500 гривень, які запровадили під час карантину, залишаться за старою схемою. Після 1 березня 2021 року ситуація зміниться — доплати отримуватимуть пенсіонери, чия пенсія менша за середню зарплату у країні. Якщо ж навіть із доплатою розмір отриманої пенсії становитиме менше 2 600 гривень, вони отримуватимуть ще доплати.
  • З січня 2021 року зарплата має становити 6 тисяч гривень, а з липня 2021 року — 6,5 тисячі гривень. Президент Володимир Зеленський заявив, що це «виглядає цілком реалістично». Наразі мінімальна зарплата в Україні становить 5 тисяч гривень.