США офіційно вийшли з Паризької кліматичної угоди

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
США офіційно вийшли з Паризької кліматичної угоди

Jackie Ramirez / Pixabay

США офіційно вийшли з Паризької кліматичної угоди.

Про це повідомляє BBC.

Таким чином, Штати стали першою країною, яка відмовилася від угоди. Президент Дональд Трамп оголосив про це рішення ще в червні 2017 року, але постанови ООН означали, що його рішення набуде чинності тільки сьогодні, наступного дня після виборів президента США.

Причиною цього рішення Трамп називав «несправедливі економічні обмеження, які угода накладає на американських робітників, підприємців і платників податків». Він також підкреслював, що цей крок робиться в інтересах американських видобувних компаній.

Багато американців розчаровані цим рішенням, оскыльки вважають, що зміна клімату є найбільшою глобальною проблемою і США мають очолити боротьбу з нею.

Паризька кліматична угода

У 2015 році на конференції з клімату в Парижі 195 країн приєдналися до кліматичної угоди. Сторони домовилися не дозволяти середній температурі на планеті рости вище за + 2 градуси, а за можливості знизити її до + 1,5 градуса. Також країни повинні скоротити викиди парникових газів до рівня, який дерева, ґрунт і Світовий океан можуть переробити природним чином.

За Паризькою угодою, розвинені країни повинні виділяти кошти на спеціальний кліматичний фонд. Ці кошти підуть на допомогу біднішим державами для боротьби з наслідками змін клімату (наприклад, стихійними лихами або підйомом рівня океану) і для переходу на відновлювані джерела енергії.

Від імені США цю угоду підписував президент Барак Обама. Однак Конгресс США так і не ратифікував цей документ.