США оголосили про вихід із Паризької кліматичної угоди

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
США оголосили про вихід із Паризької кліматичної угоди

U.S. Department of State / Flickr

Сполучені Штати оголосили про вихід із Паризької кліматичної угоди, повідомив у Twitter державний секретар Майкл Помпео.

«США сьогодні почали процес виходу з Паризького угоди. Згідно з умовами угоди, США направили офіційне повідомлення про вихід в ООН», — наголошується в тексті. Згідно з текстом заяви, вихід буде завершено через рік після направлення повідомлення.

Він додав, що США пишаються своєю репутацією світового лідера у скороченні викидів, зростанням своєї економіки та забезпеченням енергією своїх громадян. «У нас реалістична і прагматична модель», — підкреслив він.

Паризька кліматична угода

У 2015 році під час конференції з клімату в Парижі 195 країн приєдналися до кліматичної угоди. Сторони домовилися не дозволяти середній температурі на планеті рости вище за +2˚С, а по можливості знизити її до +1,5˚С. Також країни повинні скоротити викиди парникових газів до рівня, який дерева, ґрунт і Світовий океан можуть переробити природним чином.

Розвинені країни за Паризькою угодою повинні виділяти кошти на спеціальний кліматичний фонд. Ці кошти підуть на допомогу біднішим державами для боротьби з наслідками змін клімату (наприклад, стихійними лихами або підйомом рівня океану) і для переходу до використання відновлюваних джерел енергії.