Землетрус у Туреччині: кількість загиблих зросла до 79 осіб, а в Ізмірі з-під завалів витягли двох дівчаток

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У турецькій провінції Ізмір жертвами потужного землетрусу 30 жовтня стали 79 осіб. За даними Anadolu, кількість поранених станом на 2 листопада складає 963 особи, з яких 743 вже виписані з лікарень.

Через 65 годин після трагедії рятувальники в Ізмірі продовжують знаходити під завалами тих, хто вижив. Їм вдалося врятувати 14-річну Іділь Ширін та 3-річну Еліф Перінчек. Дівчатка доставлені в лікарні — їхньому життю загрози немає. Всього рятувальники витягли з-під завалів 106 осіб.

Зараз до ліквідації наслідків залучено понад 60 тисяч осіб. Постраждалим влада обіцяє нове житло і допомогу. У зоні лиха розгорнуто мобільні пункти прожитку на 56 тисяч осіб і понад 3 тисячі наметів.

Як повідомляє Iefimerida, на грецькому острові Самос, який також постраждав від землетрусу, жертвами стали двоє дітей, поранення отримали 19 осіб.

Зазначено, що двоє хлопчиків, старшому з яких було 17 років, загинули після падіння на них стіни будівлі. У цей момент вони поверталися зі школи.

На острові більшість рятувальних робіт закінчено. Всього було зруйновано близько 100 будинків.

  • 30 жовтня землетрус магнітудою від 6,6 до 7 балів стався в акваторії Егейського моря. Постраждали західна провінція Ізмір, зокрема туристичне місто Ізмір, і грецький острів Самос. Підземні поштовхи відчувалися в кількох сотнях кілометрів від епіцентру. Після землетрусу регіони накрило цунамі.