В Афганістані терористи атакували Кабульський університет — 19 студентів убиті, 22 поранені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Афганістані терористи атакували найстаріший університет країни, убивши 19 студентів і поранивши 22. Армійський спецзагін вів бій з бойовиками на території Кабульського університету близько 6 годин, троє нападників були вбиті.

Як повідомляє місцевий телеканал TOLOnews, атака почалася близько одинадцятої ранку.

Троє бойовиків, озброєні автоматами Калашникова, проникли на територію університету та рушили до навчального центру юридичного факультету. Нападники заходили в кабінети та відкривали вогонь по студентах і викладачах. За словами очевидців, бойовики розстрілювали всіх, кого бачили.

«Усі мої одногрупники були у крові. Я сховався в кабінеті та вижив, але 14 одногрупників були вбиті або поранені», — розповів один з очевидців.

Під час нападу в університеті були тисячі студентів. Вони почали тікати з корпусів після перших пострілів.

Як пише DW, під час нападу на території університету проходила ірано-афганська книжкова виставка, на якій були присутні кілька високопосадовців, зокрема посол Ірану в Афганістані. Відкривати захід мав перший віцепрезидент країни Амрулла Салех, на якого вже неодноразово здійснювалися замахи. Виставка проходила в центрі юридичного факультету.

Афганські лідери та іноземні дипломати засудили атаку. Рух «Талібан» заявив, що не причетний до нападу. Згодом відповідальність за нього взяло угруповання «Ісламська держава».

  • Це вже друга атака на університет. 10 днів тому внаслідок вибуху терориста-смертника біля навчального центру загинули понад 30 осіб, більшість з яких були студентами.