Російського пропагандиста Коца призначили керувати «Комсомольской правдой» у Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Російського пропагандистського журналіста Олександра Коца призначили керувати газетою «Комсомольская правда» у Білорусі.

Про це пише TUT.by.

Його призначили виконувачем обов’язків, оскільки, згідно з білоруськими законами, очолювати ЗМІ можуть лише люди з білоруським громадянством.

«Ну формально Марина Бунакова до кінця тижня головний редактор. Мене сьогодні представили колективу», — прокоментував Коц.

Олександр Коц — відомий російський воєнний кореспондент та пропагандист. З 1999 року він працює у «Комсомольской правде», а з 2000 року постійно веде репортажі із зон бойових дій. Він був у Косово, Афганістані, Єгипті, Грузії, Лівії, Сирії та Україні. Останнім часом веде репортажі з Нагірного Карабаху.

Коц працював в Україні переважно на окупованих територіях та в Криму напередодні анексії, висвітлюючи події у вигідному для російської пропаганди стилі. За це він отримав від Кремля орден «За заслуги перед Вітчизною» ІІ ступеня. СБУ ж заборонила йому в’їзд в Україну.

  • Проблеми у газети «Комсомольская правда» у Білорусі почалися у серпні після того, як видання чесно висвітлювало протести в країні. Офіційне видавництво у Білорусі відмовилося її друкувати, а також продавати газету в офіційних кіосках. Через це тираж видання знизився з 20—25 тисяч до 3 тисяч примірників.
  • Згодом у виданні змінили головного редактора. На цю посаду призначили колишнього головреда «Комсомольской правды» у Хабаровську Марину Бунакову.