У Квебеку чоловік у «середньовічному одязі» напав на перехожих. Двоє людей загинули, пʼятеро поранені

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Квебеку чоловік у «середньовічному одязі» напав на перехожих. Двоє людей загинули, пʼятеро поранені

ICI Québec

У канадському Квебеку озброєний мечем чоловік убив двох людей, щонайменше пʼятеро отримали поранення та були госпіталізовані. Напад стався з самого ранку 1 листопада. Про це повідомляють CBC та BBC.

Напад стався поблизу Парламентського пагорба в історичному районі Старого Квебеку. Нападнику близько 20 років. За даними поліції, він був одягнений у середньовічний одяг.

Через дві години після нападу зловмисника затримали. Проте правоохоронці попросили жителів району поки не виходити на вулицю заради безпеки.

Мотиви нападника наразі невідомі.

  • У квітні у канадській провінції Нова Шотландія 51-річний чоловік застрелив 22 людей, серед яких представниця кінної поліції. Він їхав у автомобілі, замаскованому під поліцейський, і хаотично відкривав вогонь по людях.
  • У Канаді стрілянину назвали наймасовішою і найкривавішою в історії країни. Останній такий випадок у Канаді стався в 1989 році, коли в Політехнічному коледжі Монреаля були вбиті 14 жінок. Уряд Канади після цього запровадив ретельну перевірку всіх охочих придбати зброю. Також було заборонено володіння автоматичною зброєю.