ДТП на Майдані: суд посадив водія під цілодобовий домашній арешт

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ДТП на Майдані: суд посадив водія під цілодобовий домашній арешт

Суспільне

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід водієві, який на Майдані Незалежності виїхав на тротуар та збив на смерть двох людей і ще чотирьох травмував.

Про це пише «Суспільне».

Суд вирішив посадити 66-річного Юрія Назаренка під цілодобовий домашній арешт. Також йому надягли електронний браслет. На засідання підозрюваного привезли на швидкій. У залі суду він лежав на медичному ліжку. На запитання судді він відповідав, але зазначав, що дуже погано себе почуває.

Назаренко розповів, що перед тим, як сідав за кермо, почувався добре, але коли почав повертати на вулицю Хрещатик, йому раптом стало зле і він втратив свідомість. Отямився лише після аварії.

«Їхав від кардіоцентру до Михайлівської та на повороті втратив свідомість, далі нічого не памʼятаю», — пояснив він.

На суді як свідок був присутній лікар. Він розповів, що Назаренко пережив інсульт і був виписаний з лікарні 26 жовтня. 30 жовтня він приїжджав на плановий огляд. Стан у пацієнта був нормальний.

Адвокати зазначили, що планують подавати апеляцію на рішення суду, оскільки Назаренко не зможе лікуватися вдома без необхідного медичного обладнання. Вони також зазначають, що підозрюваний свою провину визнає і готовий виплатити компенсації.

«Ми з ними обговорили розмір матеріальної компенсації, ми зібрали майже 50% суми, після суду буде вручена сума, незалежно від того, чи буде Назаренко визнаний винним», — підкреслив адвокат.

Також він розповів, що сам Назаренко мешкає один, оскільки його дружина померла від раку, а з донькою він не спілкується. Характеристику з місця роботи взяти поки не змогли, оскільки вихідний, але запевняють, що весь час той працював на державній службі. Це підтверджує інформацію ЗМІ, що свого часу Назаренко був членом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, але у 2014 році потрапив під люстрацію та залишив цю роботу.

  • Увечері 30 жовтня у Києві на Хрещатику водій позашляховика не впорався з керуванням та виїхав на пішохідну зону Майдану Незалежності. Внаслідок аварії загинули двоє людей, ще кілька отримали поранення.
  • Пізніше поліція оприлюднила повне відео з аварією на Хрещатику, а також у соцмережах поширили відео, де водій проходив алкотест. Він був тверезий. Сам водій розповів, що втратив свідомість через те, що недавно мав операцію.