Член Координаційної ради Білорусі Власова розповіла про деталі зустрічі з Лукашенком у СІЗО: Озвучив умови виходу на свободу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Член Координаційної ради Білорусі Власова розповіла про деталі зустрічі з Лукашенком у СІЗО: Озвучив умови виходу на свободу

Член Координаційної ради білоруської опозиції Лілія Власова розповіла про деталі зустрічі у СІЗО із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Вона каже, що він назвав умови для виходу на свободу його опонента —опозиціонера Віктора Бабарика. Про це Власова розповіла в інтерв’ю «Дождь».

При цьому, вона зазначили, що розкрити ці умови «не має права». «Для декого — я говорю про Бабарика — були озвучені конкретні умови виходу [на свободу]. Я, напевно, не маю права назвати їх, але вони були озвучені. Марії [Колесникової] на зустрічі не було, але прізвище звучало», — розповіла Власова.

Загалом зустріч тривала 4,5 години, і, в основному, говорив Лукашенко. Вона каже, що він не виявляв до опозиціонерів «емпатії» або ж «негативу». «Він навіть говорив: "Я бачу, що ви любите Білорусь, як і я". Бесіда завершилася словами: "Наступного разу я вас сподіваюся запросити до Палацу незалежності для продовження діалогу"», — розповіла Власова.

Вона додає, що Лукашенко збирається відпустити опозиціонерів на свободу, але не всіх.

  • Лілія Власова — відома білоруська юристка та засновниця компанії «Власова, Міхель і партнери». Її заарештували 31 серпня та звинуватили у несплаті податків. Після зустрічі з Лукашенком у СІЗО 16 жовтня її перевели під домашній арешт. А цього тижня звільнили з-під домашнього арешту, хоча вона як і раніше перебуває у статусі обвинуваченої.
  • Білоруського політтехнолога Віталія Шклярова, який теж був на зустрічі з Лукашенком, випустили з в’язниці, а згодом він покинув країну, виїхавши до США. Перед тим його звільнення обговорювали під час телефонної розмови Лукашенко та держсекретар США Майкл Помпео.