У Києві масово переводити школи на дистанційне навчання не збираються, у Харкові після канікул за парти повернуться лише молодші класи

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Києві масово переводити школи на дистанційне навчання не збираються, у Харкові після канікул за парти повернуться лише молодші класи

Anita Jankovic / Unsplash

Київська влада не збирається переводити на дистанційне навчання всі школи.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, який захворів на коронавірус.

«Наше основне завдання — зробити все для безпеки навчального процесу. До речі, фахівці ВООЗ зазначають, що закриття шкіл не впливає кардинально на боротьбу з розповсюдженням вірусу», — наголосив він.

Також Кличко навів приклад із Францією, де знову запровадили суворий карантин, зазначивши, що школи та садочки в країні не закривають, як робили під час першої хвилі пандемії навесні.

За словами Кличка, після завершення шкільних канікул до навчання повернулися 428 шкіл Києва, на карантин зачинені вісім шкіл.

Окрім цього, на дистанційному навчанні перебувають 436 класів у 133 школах столиці через захворювання викладачів та учнів.

Водночас у Харкові вирішили повернути до шкіл лише 1—4 класи.

«Учні установ загальної середньої освіти перейдуть на дистанційну та змішану форми навчання. Класні керівники середніх і старших класів зателефонують батькам і нададуть необхідну інформацію про навчання їхніх дітей», — повідомили у пресслужбі Харківської міськради, посилаючись на постанову Кабміну.