Кабмін підвищив зарплати сімейним лікарям за кожну декларацію з пацієнтом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів підвищив виплати лікарям первинної медичної допомоги (сімейним лікарям) за кожну укладену з пацієнтом декларацію. З 1 листопада лікарі будуть отримувати по 651,60 грн за кожну декларацію (раніше було 600,48 грн).

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

«Ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за кожну укладену декларацію з пацієнтом [...]. Так, якщо лікар уклав з пацієнтами, наприклад, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 грн на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого медзакладу», — сказав міністр.

Степанов додав, що рішення повʼязане зі зростанням навантаження на лікарів первинної ланки через пандемію.

  • В Україні за 29 жовтня теж зафіксували рекордний приріст. За офіційними даними, за добу захворіли 8 312 українців. Померли 173 людини — це теж рекорд. У цілому, за весь час пандемії, виявили вже 378 729 випадків зараження. Смертей — 7 041.
  • 30 жовтня в Україні оновили карантинні зони. «Жовті» та «зелені» залишилися лише в Херсонській області, а Київ досі у «помаранчевій».
  • Степанов заявляв, що на ВДНГ в Києві можуть розгорнути мобільний госпіталь. В «Експоцентрі України» заявили, що вперше про це чують.