СБУ затримала в Києві одного з керівників підрозділу «народної міліції ЛНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ затримала в Києві одного з керівників підрозділу «народної міліції ЛНР»

Pierre Crom / Getty Images

У Києві співробітники Служби безпеки України затримали заступника командира одного з підрозділів «народної міліції ЛНР».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними СБУ, уродженець Стаханова Луганської області у 2014 році приєднався до «народної міліції ЛНР». Маючи вищу інженерну освіту, зловмисник ремонтував бронетанкову та військову автомобільну техніку терористів.

На підконтрольній українській владі території затриманий оселився в орендованому помешканні в Києві та влаштувався на роботу в одну із телекомунікаційних компаній, використовуючи підроблені документи.

Під час обшуку спецслужбовці виявили банківські картки, мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами його участі у складі незаконних збройних формувань. Чоловікові повідомили про підозру й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

  • У Луганській області, у районі прикордонного села Діброва затримали росіянина, який незаконно перетнув кордон. 33-річний громадянин РФ у військовій формі розповів прикордонникам, що втік із країни, щоб просити про притулок в Україні.
  • У Харківському прикордонному загоні служив бойовик, який з вересня 2014 року до лютого 2015-го перебував у батальйоні «Оплот». Це формування терористів активно воювало в Донецькій області на боці бойовиків «ДНР».