Луцьких журналістів не пустили на зустріч із Зеленським. Волинські ЗМІ обурені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Луцька «Волинська газета» повідомила, що журналістів видання не пустили на зустріч із президентом Володимиром Зеленським під час його візиту на Волинь 22 жовтня. Своє обурення газета висловила на першій шпальті, випустивши «репортаж».

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко опублікував у своєму Facebook фото першої сторінки газети і закликав Офіс президента забезпечити належний доступ регіональних журналістів на заходи за участю лідера держави.

«Очевидно, що під час візитів президента в регіони перевагу варто віддавати спілкуванню з місцевими журналістами. Регіональні ЗМІ висвітлюватимуть проблеми своїх областей [...] набагато ширше, ніж це подається в офіційних релізах чи коротких теленовинах на національних телеканалах. Беззаперечно, відвідини президента — це подія для регіону. Але лише якщо не закриватися від місцевих ЗМІ», — написав Томіленко.

Газета на першій шпальті вказала, що через відмову в доступі журналістам з боку пресслужби ОП і обладміністрації писати газеті немає про що. «Оскільки не було пресконференції, то залишилося без відповідей і чимало злободенних питань, які могли поставити Володимиру Зеленському журналісти», — сказано в тексті видання.

Газета зазначила, що подібної поведінки від влади місцеві журналісти не спостерігали за всю історію незалежної України.