Апарат Ради скасував своє рішення про позбавлення акредитації низки ЗМІ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Апарат Ради скасував своє рішення про позбавлення акредитації низки ЗМІ

Струмковський Володимир / УНІАН

Апарат Верховної Ради скасував своє рішення про позбавлення акредитації низки ЗМІ, серед яких проєкт журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

Про це у Facebook повідомила прессекретарка Апарату Ради Ірина Кармелюк.

«Шановні колеги-журналісти! Попереднє рішення про припинення акредитації скасовано. Вибачте за таке рішення!» — написала Кармелюк.

Напередодні стало відомо, що комітет Ради з питань свободи слова позбавив журналістів проєкту «Слідство.Інфо» акредитації при Верховній Раді нібито через «не всебічне висвітлення роботи парламенту».

Сама Кармелюк пізніше пояснила, що на сьогодні у парламенті акредитовано 2 934 людини від 512 ЗМІ. «Ми здійснюємо раз на рік перевірку і деяким ЗМІ надсилаємо листи з проханням надати матеріали про роботу парламенту. На запит до 22 ЗМІ відповіли тільки 3», — додала вона. Кармелюк попросила комітет позбавити акредитації журналістів тих видань, які не висвітлюють діяльність ВР. За її словами, мова йде про 22 ЗМІ і близько 100 кореспондентів.

Нардеп від «Слуги народу» і член комітету з питань свободи слова Тетяна Циба, яка була присутня на тому засіданні комітету зазначила, що таке питання дійсно розглядали і виносили по ньому рішення. Водночас Циба заявила, що «комітет не знайомився зі списком, щоб не отримати звинувачення у заангажованості і поділі журналістів на хороших/поганих». Циба також пообіцяла, що всім, хто випадково був позбавлений акредитації, її швидко поновлять.