«Голос» вимагає визнати вибори у Василькові на Київщині недійсними через фальсифікацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Партія «Голос» вимагає від Васильківської міської територіальної виборчої комісії визнати вибори у Василькові недійсними через масштабні фальсифікації. Про це повідомляє пресслужба партії.

«Кандидати від «Голосу» та інших політичних сил фіксували порушення від самого початку голосування. Вони повідомляли про масові підвезення на дільниці людей зі зміненою пропискою, наявність на цих дільницях позначених червоним скотчем столів та членів комісій в кольорових масках, спроби підкупу виборців», — пояснили у партії.

Також «Голос» зазначає, що у день виборів — 25 жовтня — з 21:00 у містах та селах Васильківської об’єднаної громади почали вимикати світло, місцями на декілька годин. Комісії рахували бюлетені під світло ліхтариків в телефонах. За цей час кандидати від партії фіксували, що кілька членів комісію рахують бюлетені одночасно, а також намагались внести до протоколу інші цифри.

Кандидати у депутати вже звернулись до правоохоронців — відкрили понад десяток проваджень та повідомили про підозру в організації підкупу. Також протоколи з 12 дільниць відправили на перерахунок.

Нагадаємо, раніше про фальсифікації у Василькові повідомляли й у «Слузі народу». У провладній партії зазначали, що кандидатка на посаду голови Васильківської ОТГ, представниця колишньої влади, намагається спотворити результати голосування.

Зазначимо, що йдеться про Наталію Баласинович — чинну голову Васильківа. 26 жовтня поліція повідомила, що затримала чоловіка, який підвозив виборців до дільниці на своєму авто та пропонував їм 200 гривень у разі, якщо вони проголосують за Баласинович. Гроші їм платили, якщо вони фотографували свій бюлетень з позначками за потрібного кандидата.