«Втомився слухати цей бруд». Єрмак відповів на звинувачення у «співпраці» батька з ФСБ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак відкинув звинувачення у «співпраці» батька з ФСБ і каже, що втомився від подібного «бруду». Сам Борис Єрмак назвав такі повідомлення ЗМІ вигадками, як й інформацію про те, що він живе в Москві.

Про це вони розповіли в інтервʼю «Бабелю».

Борис Єрмак розповів, що «співпраця» з ФСБ і Головним розвідувальним управлінням Росії — вигадки. А сім’я постійно мешкає в Києві, а не в російській столиці, як повідомляють деякі ЗМІ.

«Ось пише людина, що я живу в Москві, ну перевірити ж можна! Має ж бути якась гордість у людини», — розповів Єрмак-старший.

Сергій Моргунов / «Бабель»

Сам голова Офісу президента повідомив, що в київський квартирі його батьків були обшуки у справі його молодшого брата Дениса, який мешкає разом із батьками.

«[Обшуки були] Стосовно Дениса і плівок. Я не люблю виставляти себе і сімʼю напоказ, але я вже втомився слухати цей бруд про тата з ФСБ і про щось іще. Ось, будь ласка, можете побачити, де вони живуть, як живуть — у Києві, у простій квартирі. Ось усе, що у них є. Я пишаюся своїми батьками», — додав він.

Зазначимо, що у СРСР Борис Єрмак працював у Держкомітеті зовнішньоекономічних звʼязків, керував управлінням планування, підготовки і розподілу робітників. Його управління відповідало за комплектування кадрами профтехучилищ.

Борис Єрмак розповів, що наприкінці 1980-х обіймав високу посаду в посольстві СРСР в Афганістані, там же познайомився із впливовим російським банкіром Рахамімом Емануїловим. Зараз він через релігійну громаду повʼязаний із другом Володимира Путіна Ільгамом Рагімовим. З ним Борис Михайлович познайомився в Афганістані — Єрмак допомагав створювати там систему профтехосвіти, а Емануїлов працював перекладачем в апараті економічного радника і в торговому представництві СРСР. Зараз Єрмак-старший каже, що з Емануїловим спілкується рідко — вітає з днем народження і Новим роком.

  • 29 березня 2020 року депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив відео, де Денис Єрмак обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця». На одному з відео брат голови ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче керувати компанією «Укрзалізниця». На іншому відео чоловік розповідає, що у нього є «хороша дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».