ЦВК: 91% місцевих комісій вже підрахували усі голоси. Шість областей повністю завершили цей процес

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ЦВК: 91% місцевих комісій вже підрахували усі голоси. Шість областей повністю завершили цей процес

Brendan Hoffman / Getty Images

У Центральній виборчій комісії розповіли, що 91% дільничних виборчих комісій завершили рахувати голоси на місцевих виборах та передали всі документи до територіальних комісій.

Про це пише пресслужба ЦВК.

«Так, за інформацією, яка надійшла до Секретаріату Центральної виборчої комісії, станом на 12:00 27 жовтня 2020 року, майже 26,7 тисяч дільничних виборчих комісій, що становить понад 91 % від загальної кількості утворених ДВК, завершили підрахунок голосів виборців, склали про це протоколи та передали всю виборчу документацію до відповідних територіальних виборчих комісій», — йдеться у повідомленні.

Водночас вже шість областей повністю завершили цей процес: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Сумська, Хмельницька та Чернівецька.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.