Колишній король Бельгії вперше зустрівся зі своєю позашлюбною донькою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Колишній король Бельгії Альберт вперше зустрівся зі своєю позашлюбною дочкою Дельфіні. Вона 7 років судилась, аби довести, що він її справжній батько. Також вона отримала визнання як принцеса.

Про це повідомляє Reuters.

Вони зустрілись у Брюсселі у королівській резиденції у замку Бельведер. На зустрічі була дружина колишнього короля — королева Паола.

«Цієї неділі, 25 жовтня, відкрилася нова глава, наповнена емоціями, спокоєм, розумінням, а також надією. [...] Після потрясінь, ран і страждань настає час вибачення, зцілення і примирення. Це терплячий і часом важкий шлях, по якому ми вирішили рішуче йти разом», — йдеться в заяві короля, королеви і Дельфіни.

52-річна бельгійська художниця Дельфіна Боель протягом семи років вела судову тяжбу, щоб довести, що колишній король — її батько. Після того, як у жовтні цього року тест ДНК підтвердив це, суд привласнив їй титул принцеси. 86-річний Альбер, який шість років тому відрікся від престолу на користь свого сина Пилипа, довгий час заперечував позов Боель.

З тих пір вона змінила своє прізвище з Боель на Саксен-Кобург, прізвище батька.

  • Чутки про те, що в короля була позашлюбна дитина, вперше зʼявилися ще в 1999 році, після чого спалахнув скандал, а бельгійські ЗМІ почали публікувати безліч версій. У 2005 році Боель вперше заявила, що вона — дочка короля Альберта. Її мати, баронеса Сібілль де Селіс Лонгшамс, стверджувала, що в них із королем були стосунки між 1966 та 1984 роками, коли Альберт був ще принцом.
  • Після зречення престолу монархом у 2013 році у ЗМІ зʼявилася інформація, що дохід Альберта на рік становив близько €1 мільйон. Незабаром після цього Боель подала позов про визнання батьківства.