Генпрокурор Венедіктова дала Держбюро розслідувань два місяці — на «усунення недоліків»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Генпрокурор Венедіктова дала Держбюро розслідувань два місяці — на «усунення недоліків»

Кузьмін Олександр / УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заслухала звіт в. о. директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова та його заступників про результати роботи відомства за дев’ять місяців цього року. Вона заявила про «ряд недоліків» і дала два місяці на їх усунення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Серед недоліків Венедіктова називає «низьку кількість проваджень переданих до суду з обвинувальним актом, недостатній рівень відшкодування встановлених збитків, які завдані корупційними правопорушеннями, а також відсутність системного викриття злочинних вертикалей».

В Офісі генпрокурора зазначили, що Венедіктова поставила перед ДБР завдання — за два місяці «скорегувати роботу на зазначених напрямах і усунути виявлені недоліки». При цьому, не зазначають, яке рішення вона ухвалить у разі невиконання завдання.

Раніше в інтерв’ю BBC HardTalk президент Володимир Зеленський дав час Венедіктовій до кінця року, щоб показати результат. Згодом в інтерв’ю українським телеканалам Зеленський знову нагадав про результат від Венедіктової до Нового року, а якщо його не буде — то запропонує іншу кандидатуру на її місце.

  • Нового виконувача обов’язків директора ДБР Олексія Сухачова призначили наприкінці вересня.
  • 17 березня Верховна Рада дала згоду на призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора. За це проголосували 269 нардепів.