Засудженого за держзраду ексдепутата Верховної Ради Криму Ганиша звільнили від відбування покарання

Автори:
Вікторія Мартинюк, Оксана Коваленко
Дата:
Засудженого за держзраду ексдепутата Верховної Ради Криму Ганиша звільнили від відбування покарання

Пресслужба прокуратури АРК Крим

Засудженого до 12 років позбавлення волі за державну зраду ексдепутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша звільнили від відбування покарання через стан здоров’я.

Про це «Бабелю» повідомили джерела у правоохоронних органах.

Відповідне рішення ухвалив Богунський районний суд Житомира. Ганиш відбував покарання у Житомирській виправній колонії.

За словами співрозмовника, суд виніс рішення незаконно, посилаючись тільки на довідку про стан здоровʼя Ганиша з районної лікарні, а такий висновок повинна видавати спеціальна комісія.

Житомирська обласна прокуратура подала апеляційну скаргу на цю ухвалу суду.

  • 30 січня 2020 року Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Дніпровського райсуду Києва, який засудив Ганиша до 12 років увʼязнення за державну зраду.
  • 6 березня 2014 року Ганиш взяв участь у засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим, на якому ухвалювалося незаконне рішення про проведення «референдуму» щодо статусу Криму, що стало відправною точкою для анексії півострову Росією. Після цього, 11 квітня 2014 року, Ганиш брав участь у засіданні «Державної Ради Республіки Крим», на якому ухвалювалася так звана «Конституція Республіки Крим» як суб’єкта Російської Федерації.
  • Згодом, у липні 2014 року, Ганиш балотувався в депутати Феодосійської «міської ради Республіки Крим», незаконні вибори до якої були призначені так званою «Державною Радою Республіки Крим».