Головнокомандувач ЗСУ Хомчак пожалівся на кампанію з його «очорнення». Так відреагував на звинувачення щодо третьої квартири та «призову» Тополі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Головнокомандувач ЗСУ Хомчак пожалівся на кампанію з його «очорнення». Так відреагував на звинувачення щодо третьої квартири та «призову» Тополі

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак відреагував на звинувачення про отримання третьої квартири від держави та нібито призов фронтмена гурту «Антитіла», волонтера Тараса Тополі. Поширену інформацію назвав «неправдивою». Про це йдеться у його заяві на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook.

Хомчак пожалівся на «тенденцію поширення маніпулятивних повідомлень для дискредитації керівництва ЗСУ». Він заявив, що до «брудних технологій» залучають публічних людей.

«Є відвертою неправдою начебто моя вказівка військовому комісаріату «про призов окремого громадянина», про що дізнався, як і вся українська спільнота, із соцмереж. Не відповідає дійсності й інформація щодо порушення мною житлового законодавства», — підкреслив він.

Головнокомандувач ЗСУ наголошує, що у його деклараціях вказано повернення Міністерству оборони раніше отриманого від держави житла за попередніми місцями служби.

«Отримані від держави житлові квадратні метри (83,1 м кв.) за попередніми місцями служби повернуто Міноборони повною мірою, навіть більшою площею (97 м кв.). Я не впевнений, що хтось так робив до мене. Клопотання про надання штатно-посадового (службового) житла, з урахуванням зазначеного вище та зміни сімейного стану, надано міністру оборони відповідно до вимог чинного законодавства», — додав він.

Хомчак наголосив, що призначив службову перевірку щодо факту передачі оприлюднених службових документів з його персональними даними.

Про що йдеться?

20 жовтня фронтмен гурту «Антитіла», волонтер Тарас Тополя повідомив у Facebook, що Хомчак отримав третє службове житло.

«Генерал Збройних сил Хомчак розписав на головнокомандувача Збройних сил Хомчака ще одну квартиру. Третю. Тепер у столиці. Попередні він зі службових зробив приватними, одну приватизував на маму», — написав музикант.

Після поширення ним цієї інформації у соцмережах почали писати, що Тополі готують повістку про призов в армію. Сам музикант не уточнював, про що йдеться. Він написав: «Можна було вигадати отвєточку й поцікавіше. Якусь статтю зарядити чи блогера, що я тіпа уклоніст, переховуюсь там на сценах».