«Слуга народу» Андрійович складе мандат. Він заявив, що його обрали мером Надвірної

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Народний депутат «Слуги народу» Зіновій Андрійович складе свої повноваження. Він заявив, що його обрали головою Надвірнянської ОТГ в Івано-Франківській області. Про це він розповів у коментарі «Суспільному».

«Згідно із законом, буду писати заяву про складання мандата. Дав завдання юристам зʼясувати, чи це буде до першої офіційної організаційної сесії міської ради чи після того. Буду здавати мандат депутата Верховної Ради, щоб зосередитися на роботі для громади Надвірнянської ОТГ», — сказав Андрійович.

За його словами, попередні дані свідчать про те, що він набрав на виборах близько 60% голосів.

Зіновій Андрійович був обраний до Верховної Ради від партії «Слуга народу» в одномандатному виборчому окрузі № 87 в Івано-Франківській області (до округу входить місто Яремче з населеними пунктами Яремчанської міської ради, Надвірнянський район, частина Богородчанського, частина Коломийського районів). Починаючи з 2006 року, Андрійович тричі обіймав посаду мера Надвірної.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.