Air Arabia відновила польоти в Україну, але тільки в одному напрямку в ОАЕ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Авіакомпанія Air Arabia відновила польоти в Україну. 25 жовтня в аеропорт «Бориспіль» (Київ) із Шарджі (ОАЕ) прибув перший рейс з моменту закриття сполучення через карантин.

Як передають ЦТС і Avianews, поки Air Arabia буде виконувати польоти в Україну на лайнері Airbus A320 тільки в цьому напрямку.

Польоти за маршрутом Київ — Шарджа виконуватимуться чотири рази на тиждень: по середах, пʼятницях, суботах і неділях. Вильоти з Шарджі о 18:55 з прибуттям о 22:30. Час у дорозі 5 годин 35 хвилин. Із Києва виліт о 23:20, прибуття наступного дня о 06:20. Мінімальна вартість квитка в обидва кінці — 7 172 грн. Зараз «Бориспіль» обслуговує всі внутрішні та міжнародні рейси в терміналі D.

  • Громадяни України для вʼїзду в ОАЕ повинні предʼявити до вильоту (на реєстрації) негативний ПЛР-тест на COVID-19 англійською мовою з печаткою лабораторії, який був зроблений не пізніше ніж за 96 годин до прибуття в ОАЕ. Від ПЛР-тесту звільнені діти до 12 років і пасажири з середньою та важкою формою інвалідності. Після прибуття в ОАЕ громадяни України зобовʼязані здати повторний тест.
  • 23 жовтня Міністерство охорони здоровʼя України оновило список країн «червоної» і «зеленої» зон. У небезпечній зоні — Словаччина, Польща, Румунія, Молдова, Чехія, Чорногорія, Ізраїль, Нідерланди, Франція, Велика Британія, Іспанія, Грузія, Швейцарія і США.