У Кличка запевняють, що за результатами паралельного підрахунку голосів мер отримав понад 50% голосів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Кличка запевняють, що за результатами паралельного підрахунку голосів мер отримав понад 50% голосів

Юлія Вебер / «Бабель»

У штабі мера Києва Віталія Кличка повідомили, що за результатами підрахунку голосів 99% дільниць у столиці він перемагає вже у першому турі.

Про це повідомила очільниця його штабу Оксана Продан.

«Маємо вже 99% дільниць, які надали свою інформацію про те, хто і скільки отримав, кандидати у мери і політичні сили, на виборах у Києві... За тими даними, які у нас є, згідно з паралельним підрахунком голосів, Віталій Кличко отримує 50,9% голосів і з великою ймовірністю перемагає вже в першому турі на виборах київського міського голови», — заявила вона.

За даними штабу Кличка, друге місце отримує кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Олександр Попов (9,5%), а третє — кандидат від «Голосу» Сергій Притула (7,9%).

Продан також розповіла, що згідно з даними екзит-полів та їхнього підрахунку, партія УДАР отримує близько 19,7% голосів на виборах до Київської міської ради.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. У голосуванні взяв участь 10 556 621 виборець.