Знеструмлення і «мінування». У ДСНС розповіли про інциденти на місцевих виборах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Держслужба з надзвичайних ситуацій в день місцевих виборів отримала 13 анонімних повідомлень про мінування на виборчих дільницях і вирішувала проблему зі знеструмленням 23 виборчих дільниць.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Найбільше повідомлень про мінування надійшло у Вінницькій області (6 викликів), в Одеській області було 4 повідомлення, в Дніпропетровській і Київській областях — 2 і 1 відповідно.

«У порядку взаємодії залучалося 28 осіб та 7 одиниць техніки, в тому числі піротехнічний розрахунок ДСНС. Після проведених перевірок факти замінування не підтвердилися», — сказано в повідомленні.

У Вінницькій, Запорізькій, Львівській, Херсонській та ще в шести областях, де на виборчих дільницях зникало світло, рятувальникам доводилося розгортати мобільні електрогенератори.

Рятувальники переведені в посилений режим роботи до 27 жовтня. Вони продовжують чергування на виборчих дільницях, де триває підрахунок голосів.

  • Явка на місцевих виборах в Україні склала близько 37% — це майже на 10% менше, ніж у 2015 році, коли на дільниці прийшли понад 46% виборців.
  • За 25 жовтня в поліцію надійшло 4 375 заяв і повідомлень про порушення виборчого процесу, складені 224 адміністративних протоколи та порушено 77 кримінальних проваджень.