В Афганістані ліквідували одного із лідерів «Аль-Каїди». Його вважали фігурою № 2 у терористичній організації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Афганські сили безпеки ліквідували в країні одного з лідерів терористичної організації «Аль-Каїда» Абу Мухсіна аль Масрі.

Про це пише «Голос Америки».

Зазначається, що ФБР вважало аль Масрі одним із найбільш розшукуваних терористів світу.

За даними Національного управління безпеки Афганістану, терориста вбили спецпризначенці у провінції Ганзі. Коли саме це сталося, там не уточнюють.

США також підтвердили ліквідацію аль Масрі, якого вважали другою людиною в терористичній організації. Сам він був єгиптянином та керував операціями «Аль-Каїди» на індійському субконтиненті.

  • «Аль-Каїда» — міжнародна терористична суннітська джихадистська організація. Заснована 1988 Усамою бен Ладеном в Афганістані для боротьби з радянським вторгненням. Після виведення радянських військ з Афганістану «Аль-Каїда» зосередилася на США як «імперії зла», західному світі з його способом життя, його культурою і всіх його прибічників в ісламських країнах. Організація ставить перед собою створення «Великого ісламського халіфату».
  • 23 жовтня у сирійській провінції Ідліб ударний дрон США, імовірно MQ-9 Reaper, знищив кількох лідерів терористичного угрупування «Аль-Каїда».
  • 7 червня французькі військові ліквідували лідера терористичного угруповання «Аль-Каїда» Абдельмалека Друкделя під час операції в Малі (держава в Західній Африці).