На Сейшелах уперше з 1977 року на виборах перемогла опозиція

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

На президентських виборах на Сейшельських островах уперше з 1977 року перемагає опозиційний кандидат — представник партії «Сейшельський демократичний альянс» Вавель Рамкалаван.

Про це пише Reuters.

Вибори на Сейшелах тривали кілька днів — з 22 до 24 жовтня. У неділю оголосили офіційні результати: Рамкалаван отримав 54,9% голосів, тоді як за чинного президента Денні Фора проголосували 43,5% громадян.

Фор був представником Народної партії країни, яка перебуває при владі з 1977 року. Лідером країни до 2004 року був Франс-Альбер Рене, а після нього — Джеймс Мішель. Але у 2016 року Мішель передав президентство своєму віцепрезиденту Денні Фору.

«Містер Фор і я — хороші друзі. І вибори не означають кінець чийогось внеску в батьківщину. На цих виборах не було тих, хто програв, не було переможців. Наша країна отримала можливість стати абсолютним переможцем», — зазначив Рамкалаван після оголошення переможців і пояснив, що транзит влади буде мирним. Сам Фор теж був на цій пресконференції і підтвердив слова свого опонента.

Також відбулися і парламентські вибори, де опозиція вперше за всі ці роки отримала більшість. «Сейшельський демократичний альянс» здобув 25 місць, тоді як Народна партія — 10.

Причиною програшу влади вважають серйозний економічний занепад у зв’язку з коронавірусом, оскільки майже вся економіка країни тримається на туризмі.