Азія стала другим регіоном, де виявили понад 10 мільйонів випадків коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У суботу, 24 жовтня, в Азії кількість випадків зараження коронавірусом перевищила 10 мільйонів. Вона стала другим регіоном у світі із таким показником — Латинська Америка була першою. Про це повідомляє Reuters.

На Азію припадає близько чверті всіх 42,1 мільйона випадків зараження вірусом у світі. На думку експертів, справжня кількість випадків захворювання і смертей, імовірно, набагато вища, враховуючи недоліки в тестуванні та потенційне заниження даних у багатьох країнах. Попри сплески, регіон повідомив про прогрес у боротьбі з коронавірусом.

Найбільш потерпілою країною в Азії вважається Індія. Вона повідомляє про понад 57 тисяч випадків зараження вірусом у день. В Індії за добу в середньому вмирають 764 людини, що є найвищим показником — це кожен 13-й випадок смерті від пандемії у світі. У країні зареєстровано майже 7,8 мільйона випадків зараження. Хоча країна і фіксує зниження кількості хворих, лікарі побоюються, що вона знову може зрости, оскільки наближаються свята.

Східна сусідка Індії Бангладеш є другою країною Азії, яка найбільше постраждала від коронавірусу — майже 400 тисяч хворих, але щоденне зараження знизилося до 1 453, що становить менш ніж 40% від липневого піку.

У Південно-Східній Азії Індонезія минулого тижня обігнала Філіппіни як найбільш постраждала країна з понад 370 тисячами хворих. У звʼязку з тим, що наступного року країна повинна прийняти Чемпіонат світу з футболу серед юнаків до 20 років, уряд прагне забезпечити поставки вакцин, які все ще перебувають на стадії розробки.

Попри неоднозначну ситуацію в Азії, експерт Всесвітньої організації охорони здоровʼя заявив, що Європа та Північна Америка повинні наслідувати приклад азійських держав щодо карантину.