Нідерландський хакер заявив, що підібрав пароль до акаунту Трампа у Twitter. Він дуже простий

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нідерландський хакер заявив, що підібрав пароль до акаунту Трампа у Twitter. Він дуже простий

Jackie Ramirez / Pixabay

Нідерландець Віктор Геверс заявив, що підібрав пароль до акаунту у Twitter президента США Дональда Трампа. Про це він розповів газеті de Volkskrant.

Він вгадав пароль 16 жовтня, з пʼятої спроби.

«Я очікував, що мене заблокують після чотирьох невдалих спроб. Або, принаймні, мене попросять надати додаткову інформацію», — розповів експерт.

Впʼяте він спробував ввести «maga2020!» (скорочення від «Make America Great Again» — «Зробити Америку знову великою») і йому вдалось.

За його словами, обліковий запис Трампа не захищений двоетапною аутентифікацією, що й дозволило отримати доступ до акаунту. На питання, чому у Трампа такий слабкий пароль, експерт припустив: «Президенту США за 70 років, літні люди зазвичай вимикають двоетапну перевірку, адже вважають її заскладною».

Після того, як йому вдалось отримати доступ до облікового запису Трампа, Геверс у Twitter звернувся до власне президента США, Білого дому, технічної підтримки соцмережі та Агенції з кібербезпеки.

Через два дні з ним звʼязалася Секретна служба США, якій Геверс переслав всю наявну інформацію. Незабаром після цього акаунт Трампа змінив пароль.

У компанії Twitter повідомили, що не знайшли ніяких доказів на підтвердження того, що Віктор Геверс дійсно отримав доступ до акаунту американського президента. У Білому домі сказали, що заява Геверса — «абсолютна неправда».

Це не перший випадок, коли нідерландським хакерам вдається «захопити» акаунт Трампа в Twitter. Вперше це було чотири роки тому, незадовго до виборів 2016 року. Тоді Геверс також був до цього причетний.

  • 15 липня хакери зламали Twitter-аккаунти засновників компаній Microsoft, Tesla і Apple, а також колишнього президента США Барака Обами, кандидата у президенти Джо Байдена та багато інших. Шахраї залишили в цих акаунтах схожі твіти із закликом надсилати біткоїни на певні гаманці й обіцяли повернути криптовалюту в подвійному розмірі.
  • Унаслідок атаки зловмисники отримали не так вже й багато. Згідно з відкритими платформами перевірки біткоїн-гаманців, користувачі Twitter встигли переказати хакерам трохи більше ніж $100 тисяч.