Кабмін замінив очільника митниці. Що відомо про нового керівника

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уряд ухвалив рішення звільнити з посади тимчасового очільника Державної митної служби Андрія Павловського. На його місце призначили Євгенія Єнтіса.

Про це пише пресслужба Кабміну.

«Уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обовʼязків голови Державної митної служби України Андрієм Павловським і прийняв розпорядження про звільнення Андрія Павловського з посади заступника голови Державної митної служби України», — йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим тимчасово очолюватиме митницю заступник Павловського з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Євгеній Єнтіс.

«Ми продовжуємо тримати курс до повної прозорості та сучасної технологічності митних органів. Щоденно працюємо над розробкою та введенням у дію нових проєктів, які перетворюють митницю на зручний та швидкий сервіс. Зважаючи на значимість Державної митної служби для функціонування економіки країни, перед нами стоїть дуже амбітне завдання — забезпечити найвищій рівень ефективності та унеможливити будь-які зловживання», — прокоментував він своє призначення.

Єнтіс входив до команди колишнього голови митниці Максима Нефьодова, зокрема він працював заступником за керівництва Нефьодова. До цього Єнтіс теж був пов’язаний з Нефьодовим – він працював начальником IT-відділу сервісу публічних закупівель Prozorro. Саме цю реформу курирував Нефьодов під час роботи заступником міністра економічного розвитку та торгівлі.

  • Кабінет міністрів 19 серпня призначив заступника голови Державної митної служби Андрія Павловського тимчасово виконуючим обовʼязки голови відомства. До цього виконувачем обов’язків був Ігор Муратов.
  • Кабінет міністрів звільнив ексочільника ДМС Максима Нефьодова і його заступників з посад у митниці 24 квітня. Крім них, звільнили і голову податкової служби Сергія Верланова.
  • 21 жовтня Державна митна служба звільнила в. о. начальника Одеської митниці Дениса Пудрика. Причина звільнення — негативні результати роботи митниці упродовж двох місяців. До того ж на митниці зафіксували численні випадки заниження вартості імпортованих товарів.