В Одесі звільнили керівника митниці Пудрика через «негативні результати роботи»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Одесі звільнили керівника митниці Пудрика через «негативні результати роботи»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Державна митна служба звільнила в. о. начальника Одеської митниці Дениса Пудрика. Про це митниця повідомила у Facebook.

Причина звільнення — негативні результати роботи митниці упродовж двох місяців. Окрім цього, на митниці зафіксували численні випадки заниження вартості імпортованих товарів. Так, за 17 днів жовтня на Одеській митниці рівень митної вартості товарів знизився на 15%. Через це бюджет недоотримав законні платежі.

У звʼязку із цими фактами Державна митна служба ініціює повний аудит роботи Одеської митниці.

Хто такий Денис Пудрик?

25 серпня стало відомо, що на посаду виконувача обовʼязків голови Одеської митниці призначили Дениса Пудрика. До цього він працював заступником начальника цієї ж митниці.

Кандидат економічних наук, має звання Почесного митника України, нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

Раніше Пудрик працював керівником митних органів в Чернігівській, Бердянській, Львівській, Луганській та Кримській митницях. Також був заступником і першим заступником у Донецькій, Маріупольській, Східній, Кіровоградській митницях.

Очолював Кримську митницю за президентства Віктора Януковича, тому підпадав під люстрацію — його звільнили з посади заступника начальника Кіровоградської митниці. Звільнення він оскаржував у суді.

У січні цього року Кіровоградський міський адмінсуд скасував рішення про його звільнення та поновив на посаді заступника начальника Кіровоградської митниці. За рішенням суду Пудрику мали виплатити понад 677 тисяч гривень компенсації втраченої зарплати.

Від 2019 року до нинішнього призначення був в. о. проректора Національного університету державної фіскальної служби.

За даними журналіста Юрія Бутусова, Пудрик одружений на доньці Сергія Куніцина — екснардепа від «Блоку Петра Порошенка». У декларації Пудрика вказано, що родина володіє квартирою в Києві, двома квартирами в Донецьку, дачним будинком і земельною ділянкою під Києвом, двома квартирами в Туреччині, а також квартирою, будинком і земельною ділянкою у Криму.