Tesla відзвітувала про рекордний прибуток за минулий квартал

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Tesla відзвітувала про рекордний прибуток за минулий квартал

Soeren Stache / picture alliance via Getty Images

Компанія Tesla відзвітувала про рекордний прибуток, отриманий в минулому кварталі поточного року.

Про це пише Reuters.

Чистий прибуток компанії в липні—вересні становив $331 млн у порівнянні з $143 млн, або 16 центів на акцію, за такий самий період минулого року. Прибуток без урахування разових факторів зріс до 76 центів на акцію з 37 центів.

Завдяки зростанню поставок своїх автомобілів і кредитам для інших автовиробників виручка Tesla становила $ 8,8 мільярда. Це — пʼятий поспіль квартал, який компанія закінчила з прибутком.

На початку жовтня Tesla повідомляла, що в третьому кварталі поставила рекордні 139 300 електромобілів у порівнянні з 97 186 за аналогічний період 2019 року. Цей показник перевершив прогнози аналітиків.

Після публікації звітності акції Tesla виросли на 2,5% до $433 за штуку. Капіталізація компанії також пішла вгору і становить $394,5 млрд, що є найкращим результатом серед всіх автовиробників.

  • У липні Tesla стала найдорожчим виробником авто у світі. За капіталізацією компанія Ілона Маска випередила японську Toyota. На той час ринкова капіталізація компанії досягла $295 млрд.
  • 31 серпня Tesla провела спліт акцій з коефіцієнтом 1 до 5, після яких ті стали більш доступними для інвесторів. Якщо до спліту вартість однієї акції перевищувала $2 200, то після нього стати акціонером Tesla можна за меншу суму — за $450.
  • Після спліту акцій Маск піднявся на третю сходинку в списку найбагатших людей світу — його статки зросли до $115,4 мільярда.